Vischan - kristna barnprogram

På Vischan finns bonden Linda på sin gård. Vischan är fullt med levande djur och mysiga miljöer.  14 kristna barnprogram med djur.  Vischan är ett barnprogram som vänder sig till förskolebarn; det är fullt med levande djur och mysiga miljöer. Här får små barn bra värderingar och kunskap om Gud på sin egen nivå!  

Möt bonden Linda på Vischan

Tjuren Sture

Lamadjuret Lasse 

Lamadjuret Lasse är känd för att spotta folk i ansiktet så fort han blir sur. Med lite hjälp från flickan Clara får han lära sig "tålamodstricket" att räkna långsamt till 10.

Silkestuppen

Geten Greta

Geten Greta är mörkrädd. Hon vill sova i Lindas hus istället för i sin spilta. Det finns inga spöken, bara änglar som vakar över oss. Man kan alltid skaffa en nattlampa!

Tjuren Sture

Nymfparakiten Piraten

Fågeln Piraten är bekymrad. Tänk om det inte finns någon luft i huset där han bor, han ser ju ingen Luft. Linda och Ida förklarar att luften finns fast den inte syns. Precis som Gud!

Silkestuppen

Hästen Eyna

Enya är stor och stark och hon tror att hon är gårdens viktigaste djur. Hon har inte tänkt på att den som vill vara riktigt stor ska se till att hjälpa andra.

Tjuren Sture

Kossan Saga

Bonden Lindas ko Saga är så deppig att hon inte äter. Till slut ber hon en bön om hjälp och hjälpen kommer förr än hon anat. Linda får nämligen en strålande idé för hur hennes ko ska bli glad igen.

Silkestuppen

Grisen Gunnar

Gunnar är en tacksam gris. Han blir glad när han får god mat och tackar bonden Linda om och om igen. Linda och barnen från granngården tackar de med. 

Tjuren Sture

Kanien Snurre

Kaninen Snurre har just förlorat gårdens hopptävling. Han deppar och känner sig värdelös, men bonden Linda tycker att även Snurre är väl värd en medalj.

Silkestuppen

Grodan Gösta

En dag hittar Linda en groda som heter Gösta. Han ska få bo hos mig bestämmer Linda. Problemet är bara att Gösta hellre vill bo där han alltid har bott, i den fantastiska naturen.

Tjuren Sture

Hunden Skugga

Hunden Skugga har övat länge. Stolt visar hon Linda hur hon lärt sig gå på bakbenen. Vilka fantastiska bakben! Bonden Linda däremot skulle gärna vilja lära sig på händerna. 

Silkestuppen

Hamstern Rocky

Hamstern Rocky vill så gärna vara duktig på någonting. Han steker pannkakor och allt blir fel. Linda hjälper Rocky till en uppgift som passar honom som handen i handsken.

Tjuren Sture

Tjuren Sture

Tjuren Sture är en väldigt folkilsken tjur. Alla är rädda för honom. Men kanske kan även Sture bli lite trevligare? Om någon bara vågar vara hans kompis..

Silkestuppen

Ponnyn Stromy

Stormy blir sur på flickan Clara och kastar av Clara. Clara blir sur och plötsligt är ingenting roligt. Men att det ska vara så svårt att säga det där ordet...Förlåt!

Hönan Beatrice

Hönan Beatrice

Hönan Beatrice har värpt ett jätte ägg- Bonden Linda tar med Beatrice till äggkläcknings tävlingen i sta´n, men hur är det egentligen? Talar Beatrice sanning.

Silkestuppen

Silkestuppen

Silkestuppen Sayonara ser inte ut som andra höns och så pratar han konstigt. Hönorna är elaka mot Sayonara, men bonden Linda och flickan Clara ordnar "kompisskola" för hönorna.

Hönan Beatrice

Lammet Fridolf

Lammet Fridolf blir så rädd när det åskar att han springer bort sig. Bonden Linda är också rädd ibland. Tur att man alltid kan tänka på att Gud är med oss. 

Silkestuppen

Katterna Tisa & Tosse

Kattungarna Tisa och Tosse kan inte hålla sams i ens en minut. Men när det verkligen gäller upptäcker de hur mycket de egentligen tycker om varandra.